Wethouder Paul de Beer (Gemeente Breda) brengt werkbezoek aan CIOS locatie in Goes

22 maart, 2016

Wethouder Paul de Beer (gemeente Breda) en Derk Alssema (gemeente Goes) ontmoeten elkaar woensdag 23 maart bij de CIOS locatie in Goes. CIOS Goes Breda, is een toonaangevend instituut voor opleidingen in de sport.

Doel van het gesprek is om de Bredase wethouder bij te praten over hoe de gemeente Goes samen met het CIOS een sportaccommodatie exploiteert en samenwerkt in het sportbeleid van de gemeente. Deze best practice vormt mogelijk een vertrekpunt voor een soortgelijke samenwerking tussen de CIOS locatie in Breda en de gelijknamige gemeente.

De gemeente Goes investeerde in een toekomstbestendige sportaccommodatie die zowel voldoet aan breedte- en topsport eisen voor Goes en omgeving als aan de toekomstbestendige onderwijseisen van de CIOS opleiding. Er is hier duidelijke sprake van een win-win situatie. Overdag maakt het CIOS gebruik van de accommodatie terwijl in de avonduren en in de weekenden veelal de sportverenigingen en de vele sportieve evenementen plaats vinden. Er is een duidelijke verbinding tussen CIOS en het sportieve verenigingsleven dankzij de inzet van CIOS stagiaires bij de verschillende evenementen.

Op unieke wijze geeft de gemeente Goes gestalte aan het mogelijk maken van schoolzwemmen. Dankzij de inzet van studenten en docenten aan het CIOS in Goes zijn zwemlessen binnen handbereik van 900 kinderen van de basisscholen in de regio Goes. Het verzorgen van de zwemlessen is onderdeel van het curriculum van de CIOS studenten.

Het CIOS Goes Breda is (naast CIOS Arnhem, Haarlem, Heerenveen en Sittard) één van de vijf toonaangevende instituten voor opleidingen in de sport. Met vestigingen in Breda en Goes werkt CIOS Goes Breda al meer dan 25 jaar aan leiderschap in de sportbranche. In 2015 én 2016 is CIOS Goes Breda door de MBO keuzegids gekozen als beste sportopleiding in Nederland.