Mgr. Heyligersschool aan de slag met ‘Beweeg-Knap’

26 september, 2016

Vorige week was de officiële aftrap van het product ‘Beweeg-Knap’ op de mgr. Heyligersschool in Kwadendamme (gemeente Borsele). Aan de hand van spelletjes leren kinderen het verschil tussen 'ei' en 'ij' of 'au' en 'ou'. CIOS-docenten Heidie van Remortele en Nicole Rozenberg zijn trots om hun product in uitvoering te zien.

‘Beweeg-Knap’ is een methode die leren en bewegen combineert. Uit onderzoek is gebleken dat leerlingen lesstof beter opnemen als ze bewegen. Op school wordt vooral de linker hersenhelft gestimuleerd: rekenen, taal, logisch denken. Bij bewegen wordt de rechter hersenhelft gebruikt, maar zodanig dat er een verbinding tussen rechts en links wordt gelegd. Motoriek ondersteunt het cognitieve vermogen. CIOS-docenten Heidi van Remortele en Nicole Rozenberg hebben het product ‘Beweeg-Knap’ ontwikkeld om zo de kwaliteit van het bewegingsonderwijs te vergroten.

http://www.pzc.nl/regio/bevelanden/leerlingen-mgr-heyligersschool-in-kwadendamme-worden-al-bewegend-slimmer-video-1.6422279