CIOS studenten presteren succesvol tijdens NK CrossFit & Powerlifting

17 april 2017

Op 12 april organiseerde het Koning Willem I College in Den Bosch het NK MBO CrossFit & Powerlifting. Namens CIOS Goes Breda deden vier atleten mee. Gijs Linders bij het onderdeel Powerlifting en voor het onderdeel CrossFit: Demi Kops, Maudy de Bruin en Lex van der Vloet.

Gijs Linders presteerde prima in de categorie tot 82,5 kg. Het was zijn eerste powerlift wedstrijd met de officiële regels van het powerliften. Dat is altijd even wennen, omdat het technisch veel moeilijker is dan op de sportschool. Zijn resultaat was in de laatste beurt van de Squat 110 kg. Op de Bench Press 100 kg. En als laatste een zeer mooie beurt Deadlift van 170 kg. Helaas viel Gijs buiten de prijzen maar we zijn super trots op hem.

Demi Kops won overtuigend in haar eigen heat. Maudy de Bruin werd tweede in haar heat en Lex van der Voet werd bij de mannen ook eerste in zijn heat.

Lex werd in zijn heat tweede, maar viel helaas net buiten de finale. Desondanks was het een hele goede prestatie van Lex omdat hij niet specifiek CrossFit beoefent, maar zijn work-outs in de sportschool afwerkt.

Demi en Maudy wisten zich bij de beste acht te plaatsen en kwalificeerden zich voor de finale. Een fantastisch resultaat aangezien dit de eerste keer was dat onze CIOS studenten de finale bereikten. Na een super spannende finale behaalde Demi de derde plaats en Maudy eindigde op de vijfde plaats.

CIOS Goes Breda is trots op alle vier studenten, die namens het CIOS meededen aan het NK CrossFit & Powerlifting.