CIOS organiseert symposium 'Back to Nature'

17 mei, 2016

Woensdag 25 mei organiseert CIOS Goes Breda het Symposium ‘Back to Nature’. Dit symposium is onderdeel van het estafettesymposium en is de laatste in de rij. In samenwerking met CIOS Nederland, Staatsbosbeheer en Gemeente Veere is er een mooi programma samengesteld bij Kasteel Westhove in Oostkapelle.

'Back to Nature' is het product dat CIOS Goes Breda aan het ontwikkelen is in samenwerking met Staatbosbeheer om senioren meer in beweging en de natuur in te krijgen. De studenten die het keuzevak Senioren Sport in hun pakket hebben, spelen hierin een grote rol. Een leerzaam traject waar zij participeren in de ontwikkeling van spel- en beweegactiviteiten voor ouderen onder begeleiding van Joop Kools en Nicole Rozenberg, docenten CIOS Goes Breda.

In de ochtend maken senioren een mooie wandeling onder begeleiding van seniorsporters (CIOS-keuzevakstudenten) en ondertussen worden er doe activiteiten aangeboden. Het ochtendprogramma is de eerste try-out van wat er tot nu toe is ontwikkeld. Aansluitend vindt de kick-off  van het symposium ‘Back to Nature’ plaats in de tuin van het museum Terra Maris. Hierbij wordt het conceptproduct ‘Back to Nature’ geïntroduceerd. Een innovatief concept dat onderwijs, werkveld en kennis met elkaar verbindt.

Kijk voor meer informatie op www.ciosgoesbreda.nl